Francuski sud podržao žalbu zaposlenih kompanije Danon

Izvor: Blic, 07.Jul.2012, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski sud podržao žalbu zaposlenih kompanije "Danon"

Francuski sud je doneo juče presudu u korist zaposlenih radnika francuske prehrambene kompanije "Danon" , koji su tužili svog poslodavca zbog uvođenja kompjuterskog programa na engleskom jeziku.

Sud u Vijenu, na jugoistoku Francuske, doneo je odluku da zakon iz 1994. godine, koji se odnosi na "obavezno korišćenje francuskog jezika" mora da bude sproveden u toj fabrici.

Sindikat CGT i radni savet kompanije podneli su tužbu nakon što je rukovodstvo u filijali u Sen-Žist-Šalesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle godine uvelo kompjuterski program na engleskom jeziku.

- Veoma smo srećni, pokrenuli smo tešku borbu, ali na kraju se pokazalo da smo bili u pravu - rekao je predsednik sindikata CGT Mario Pisanu.

- To je zaista predstavljalo ozbiljnu prepreku za zaposlene koji ne govore taj jezik - dodao je on.

Kompanija "Danon", kojoj je dato šest meseci da nabavi francusku verziju tog programa ili će u suprotnom biti suočena sa kaznom od 1.000 evra dnevno, saopštila je da će podneti žalbu.

Povezane vesti: Crnogorski radnici preko suda u Strazburu naplatili zimnicu iz 2004. Centar Zlatar vlasništvo države

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Francuski sud podržao žalbu zaposlenih kompanije “Danon”

Izvor: Capital.ba, 07.Jul.2012

PARIZ, Francuski sud je donio juče presudu u korist zaposlenih radnika francuske prehrambene kompanije “Danon” , koji su tužili svog poslodavca zbog uvođenja kompjuterskog programa na engleskom jeziku. Sud u ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.