Francuski avioni uništili dve baze islamista u Maliju

Izvor: Press, 24.Jan.2013, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski avioni uništili dve baze islamista u Maliju

Napadi izvedeni tokom noći bili su usmereni na baze ekstremista u Ansongu oko 100 kilometara od granice sa Nigerom i obližnjem selu Sejna Sonrai, javio je AFP.   
"Francuski vojni avioni su izveli uspešan napad na islamističke položaje u Ansongu i obližnjim područjima, rekao je vojni izvor iz Malija.   
Izvori u susednom Nigeru potvrdili su vest o napadima, kao i da su "uništene dve glavne baze islamista," zalihe goriva i oružje.   
U međuvremenu više od 2.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čadskih vojnika i 500 vojnika iz Nigera poslati su na položaje  u blizini granice sa Malijem kako bi otvorili drugi front protiv islamista u okviru napora pod pokroviteljstvom UN da afričke snage ojačaju a zatim i preuzmu vođstvo u ofanzivi koju trenutno vodi Francuska.   
Čadski vojnici su iskusni u pustinjskom ratovanju i gušenju pobuna kod kuće i u susednim zemljama, navodi francuska agencija.   
Francuska je do sada razmestila 2.300 vojnika u Maliju, njenoj bivšoj koloniji.  Italija, Nemačka, Belgija, Velika Britanija, Kanada, Danska, Holandija, Španija i Ujedinjeni Arapski Emirati takođe daju svoje avione i helikoptere da pomognu prebacivanje afričkih i francuskih vojnika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski avioni uništili dve baze islamista u Maliju

Izvor: Blic, 24.Jan.2013

Francuski borbeni avioni uništili su dve baze islamista u regionu Gao na severu zemlje, javljaju agencije pozivajući se na vojne i bezbednosne izvore...Napadi izvedeni tokom noći bili su usmereni na baze ekstremista u Ansongu oko 100 kilometara od granice sa Nigerom i obližnjem selu Sejna Sonrai,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.