Francuska razmatra da pomogne češki nuklearni program

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska razmatra da pomogne češki nuklearni program

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus, rekao je danas da će kompanija iz njegove zemlje razmotriti mogućnost da učestvuje u razvoju češkog nuklearnog programa.

Češka vlada nedavno je odobrila dugoročni plan za povećanje produkcije nuklearne energije.

Kao deo plana, vlada želi da izgradi još jedan reaktor u nuklearnom postrojenju Temelin i drugi u postrojenju Dukovani, uz mogućnost još po jednog na ova dva mesta.

Za razliku od nekih drugih evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemalja, recimo Nemačke i Austrije, Češka i Francuska većinom zavise od nuklearne energije, preneo je AFP.

U obraćnju novinarima posle sastanka s češkim kolegom Lubomirom Zaoralekom, Fabijus je rekao da će državna kompanija "Electricite de France" učetvovati u javnom tenderu za izgradnju reaktora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Francuska razmatra da pomogne češki nuklearni program

Izvor: Blic, 24.Avg.2015, 00:36

Šef francuske diplomatije Loran Fabijus, rekao je u nedelju da će kompanija iz njegove zemlje razmotriti mogućnost da učestvuje u razvoju češkog nuklearnog programa...Češka vlada nedavno je odobrila dugoročni plan za povećanje produkcije nuklearne energije...Kao deo plana, vlada želi da izgradi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.