Francuska policija digla u vazduh sumnjivi paket na trgu u Tuluzu

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska policija digla u vazduh sumnjivi paket na trgu u Tuluzu

Francuska policija digla je danas u vazduh sumnjivi paket na trgu u Tuluzu, gradu na jugozapadu Francuske, gde je dan ranije, u akciji policije ubijen radikalni islamista, odgovoran za ubistvo sedmoro ljudi.

Policija je evakuisala trg ispred zgrade u kojoj je smeštena gradska uprava u Tuluzu, gde je na snazi "crvena uzbuna" na opasnost od terorizma uvedena nakon "krvavog pohoda" Muhameda Meraha.

Merah (23) je prošle nedelje i u ponedeljak u regionu Tuluza ubio tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << francuska vojnika, jednog rabina i troje jevrejske dece, a juče je ubijen hicem iz snajpera kada je, sa oružjem u rukama, skočio kroz prozor stana u kojem se prethodno zabarikadirao pod 32-časovnom opsadom policije.

Ubica se predstavljao kao član Al-Kaide koji je ubijao kako bi osvetio palestinsku decu i kaznio Francusku zbog slanja vojnika u Avganistan, naveo je AFP.

Povezane vesti: Prodavac skutera identifikovao ubicu iz Tuluza Francuska policija juri ubicu koji je snimao zločin, Sarkozi zamrznuo kampanju U napadu na jevrejsku školu u Tuluzu ubijeni rabin i troje dece

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dokaza o vezi Meraha i Al Kaide

Izvor: B92, 23.Mar.2012

London -- Francuski zvaničnici nisu pronašli nijedan dokaz da je Muhamed Merah, osumnjičen za ubistvo sedam osoba u regionu Tuluza, bio u kontaktu sa Al Kaidom...Jedan neimenovani zvaničnik, koji učestvuje u istrazi, rekao je da za sada nema dokaza da je Al Kaida naručila ubistva trojice francuskih...

Nastavak na B92...

Merah bio hapšen 2010. godine

Izvor: B92, 24.Mar.2012, 11:35

Tel Aviv -- Muhameda Meraha, osumjičenenog za ubistvo tri francuska vojnika i četvoro Jevreja u Francuskoj, uhapsila je izraelska policija u Jerusalimu 2010. godine...Merah, francuski državljanin arapskog porekla tada je uhapšen nakon što je policija pronašla da poseduje nož, saopštio je načelnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.