Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2020, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska od Kine naručila više od milijardu maski

Francuska je naručila "više od jedne milijarde" zaštitnih maski od Kine, kako bi se još bolje suočila sa pandemijom koronavirusa, izjavio je danas francuski ministar zdravlja Olivije Veran.

"Više od jedne milijarde maski je naručeno iz Francuske i inostranstva za naredne nedelje i naredne mesece. Uspostavljen je vazdušni most između Francuske i Kine kako bi se olakšao ulazak maski u našu teritoriju", rekao je Veran i dodao da je Francuskoj nedeljno potrebno oko 40 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << maski.

Prema njegovim rečima, Francuska nedeljno proizvodi osam miliona maski a zalihe nisu neograničene.

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je da postoji i drugi način da se odgovori velikoj potrebi za maskama, a to je proizvodnja novih maski za specifične upotrebe. Takve maske bi mogli da koriste oni koji ne pripadaju medicinskom osoblju.

Filip je dodao da pored maski građani ne smeju da zaborave na držanje fizičkog odstojanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.