Izvor: RTS, 26.Okt.2020, 20:57

Francuska ne planira recipročni bojkot turskih proizvoda

Frank Riste, francuski ministar trgovine navodi da ta zemlja ne planira recipročni bojkot turskih proizvoda i nastaviće razgovore s Turskom i njenim predsednikom.
Frank Riste je za radio RTL naveo da odmazda nije na dnevnom redu.

Riste je ponovio osudu francuskih vlasti nedavnih komentara turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o predsedniku Emanuelu Makronu i njegovom postupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema muslimanima u Francuskoj, prenosi Rojters. 
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je ranije danas pozvao sunarodnike da prestanu da kupuju francusku robu, pridružujući se pozivima širom muslimanskog sveta na bojkot robe, u znak protesta zbog slika proroka Muhameda, koje u Francuskoj mogu da se prikazuju, što muslimani smatraju bogohulnim.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NA DNEVNOM REDU NEMA ODMAZDE" Francuska ne planira recipročni bojkot turskih proizvoda

Izvor: Blic, 27.Okt.2020, 01:26

Francuska ne planira recipročni bojkot turskih proizvoda i nastaviće razgovore i odnose s Turskom i njenim predsednikom, izjavio je danas ministar trgovine Frank Riste.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.