Francuska kompanija Vansi preuzima beogradski aerodrom za nekoliko nedelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska kompanija Vansi preuzima beogradski aerodrom za nekoliko nedelja

Francuska kompanija Vansi će koncesiono preuzeti beogradski aerodrom "Nikola Tesla" za nekoliko nedelja, izjavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.

"Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat u kome svi dobijaju. Aerodrom ostaje Srbiji, ali Francuzi će biti koncesionari 25 godina", rekao je Mondoloni gostujući na Prvoj.

Istakao je da je to jako lep projekat i investicija vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od milijardu evra.

"Sve se odvija prema ugovoru iz marta i zvanično preuzimanje koncesije će biti u narednim nedeljama,kako je predviđeno ugovorima. Tu nema problema", naglasio je Mondoloni.

Podsetio je da će u Beogradu u saradnji sa francuskim partnerima biti realizovan i projekat za sređivanje deponije u Vinči vredan 400 miliona evra i izrazio nadu da će francuske kompanije učestvovati i u izgradnji metroa.

Mondoloni kaže da francuska preduzeća posluju u Srbiji i da bi trebalo da budu još prisutnija.

Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Ukupna nominalna vrednost transakcije je oko 1,46 milijardi evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vinci preuzima beogradski aerodrom za nekoliko nedelja

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Nov.2018

BEOGRAD – Francuska kompanija Vinci će koncesiono preuzeti beogradski aerodrom „Nikola Tesla" za nekoliko nedelja, izjavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederic Mondoloni...- Stvari se odvijaju dobro i idu napred. Hvala srpskoj vladi što je odabrala Francusku, to je odličan projekat...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.