Francuska izdala nalog za hapšenje sirijskih zvaničnika

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2018, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska izdala nalog za hapšenje sirijskih zvaničnika

Francuska je izdala međunarodne poternice za trojicom sirijskih zvaničnika, koje je optužila za zločine protiv čovečnosti, saopštila je danas Međunarodna federacija za ljudska prava.

Sirijski zvaničnici optuženi su za zločine protiv čovečnosti u slučaju ubistva oca i sina, Mazena i Patrika Dabaga, koji su uhapšeni u Siriji 2013. godine.

Njihova porodica saznala je ove godine da su oni umrli u zatvoru, nakon što je sirijska vlada objavila listu 8.000 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preminulih u zatvorima, prenosi AP.

Na poternicima su direktor Nacionalnog bezbednosnog biroa Sirije, general Ali Mamluk, direktor obaveštajne službe sirijskog Ratnog vazduhoplovstva, general major Džamil Hasan i upravnik zatvora gde su umrli otac i sin, Abdel Salam Mahmud.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Francuska izdala poternice protiv tri sirijska zvaničnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2018

Francuski pravosudni organi izdali su danas medjunarodne poternice protiv tri sirijska zvaničnika osumnjičena da su umešani u pogubljenje dve osobe sa dvojnim, francuskim i sirijskim, državljanstvom, koji su nestali 2013. i ubijeni prošlog leta. Poternice su izdate zbog saučesništva u "torturi,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.