Francuska: Od novembra 2018. uhapšeno 10.000 žutih prsluka

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Od novembra 2018. uhapšeno 10.000 "žutih prsluka"

Francuska policija uhapsila je više od 10.000 pristalica pokreta "žutih prsluka" od kada je počeo novembra prošle godine Francuska policija uhapsila je više od 10.000 pristalica pokreta "žutih prsluka" od kada je počeo novembra prošle godine, izvestio je danas francuski dnevnik "Mond" pozivajući se na podatke koje je dobio od francuskog Ministarstva pravde. Prema navodima francuskog dnevnika, francuski sudovi su izrekli više od 3.000 osuđujućih presuda pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pokreta posebno zbog učestvovanja u masovnim neredima i napadima na policiju. Otprilike 400 je osuđeno na zatvorske kazne, mnogi su osuđeni na društveno koristan rad ili su dobili uslovne zatvorske kazne, piše list, preneo je TASS.PROČITAJTE JOŠ - Pariz: Žuti prsluci osuđuju nasilje,krive policiju Protesti "žutih prsluka" zapoceli su 17. novembra 2018. prvobitno u znak protesta zbog povećanja cena goriva za automobile, da bi potom dobio i političke konotacije, navela je agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Za godinu dana u Francuskoj uhapšeno 10.000 "žutih prsluka"

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Francuska policija uhapsila je više od 10.000 pristalica pokreta "žutih prsluka" od kada je počeo novembra prošle godine, izvestio je danas francuski dnevnik "Mond" pozivajući se na podatke koje je dobio od francuskog Ministarstva pravde.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.