Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana Islamska vojna alijansa za borbu protiv terorizma

Saudijska Arabija saopštila je danas da su se 34 većinski muslimanske države složile da bude formirana Islamska vojna alijansa koja bi se borila protiv terorizma.

U koaliciji koju će predvoditi Saudijska Arabija nalaze se 34 države, među kojima su Jordan, Turska, Egipat, Pakistan i Katar, ali se na listi ne nalaze Irak, Iran i Sirija.

Operativni centar će biti u Rijadu, u koaliciju nisu uključene šitske većine u Iranu i Iraku i nije potpuno jasno kako će tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << funkcionisati, naveo je AP.

Agencije prenose da se Islamska vojna alijansa neće boriti samo protiv takozvane Islamske države, već i protiv svih drugih terorističkih grupa koje budu predstavljale opasnost.

Američki sekretar za odbranu Eš Karter je ocenio da je formiranje ovakve koalicije na tragu poziva za šire angažovanje sunitskih muslimana u borbi ptotiv IS.

"U narednom periodu ćemo videti više o tome šta Saudijska Arabija ima na umu kada je reč o ovoj koaliciji", rekao je Karter novinarima u vojnoj bazi Indžirlik u Turskoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.