Forenzičari: Snimak ubistva Džejmsa Folija je lažan!

Izvor: 24sata, 26.Avg.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forenzičari: Snimak ubistva Džejmsa Folija je lažan!

Snimak pogubljenja američkog novinara Džejmsa Folija je nameštaljka, a brutalno ubistvo se dogodilo iza kamera, tvrde forenzičari.

Naime, agencija za forenziku, koja je u prošlosti sarađivala s britanskom policijom, ispitala je stravičan snimak ubistva Folija i našla sumnjive detalje i tragove naknadnog uređivanja videa, piše britanski Telegraf.

Pročitajte još:

Poslednje pismo novinara kojeg su ubili džihadisti: Bako, kad se vratim šetamo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << "Kod Margarite"

Džihadisti odrubili glavu američkom novinaru (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Kameron šokiran: Američkog novinara ubio džihadista iz Velike Britanije

Forenzički analitičar koji je razgovarao s listom napominje da se nigde na snimku ne vidi krv, iako je nož presekao vrat najmanje šest puta.

Zvukovi koje je novinar proizveo takođe ne odgovaraju onome što bi se očekivalo pod tim okolnostima.

Takođe, za vreme Folijevog govora, pojavljuje se ‘blip’ koji možda ukazuje da je američki novinar morao da ponovi jednu rečenicu.

- Mislim da je snimak namešten. Moj utisak je da se pogubljenje odvilo nakon što su se kamere ugasile – rekao je jedan od stručnjaka.

Da podsetimo, džihadistička organizacija Islamska država je prošle nedelje objavila snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.