Fišer: Politika da bude fer

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer: Politika da bude fer

Beč -- Predsednik Austrije Hajnc Fišer izrazio je danas, povodom Božića, nadu da će biti učinjen napor da politika bude fer i dostojanstvena.

On je u božićnoj humanitarnoj emisiji "Svetlost u tami" na austrijskoj državnoj televiziji ORF ocenio da je gubitak poverenja u politiku, sa kojim se trenutno suočava Austrije, prouzrokovan predizbornom kampanjom.

Prema njegovim rečima kada se potcenjuje doprinos drugih onda to ne može biti bez posledica.

Fišer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ujedno rekao i da može da zamisli da nova vlada po pitanju poverenja uspešno deluje i podvukao značaj predstojećih izbora za Evropski parlament.

Austrijski kancelar Verner Fajman kazao je da je veoma ponosan što je šef vlade u jednoj zemlji poput Austrije.

"Iako je i jedan siromašan i nezaposlen građanin previše, Austrija dobro stoji“, naglasio je on dodajući da treba očuvati jake strane zemlje.

S tim u vezi je Fajman ukazao na socijalnu podršku države, kao i humanost građana, koji su, po njegovoj oceni u Austriji prisutniji nego u mnogim drugim zemljama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.