Filmski program na Brod Teatru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski program na Brod Teatru

Na Brod Teatru Studentskog kulturnog centra Novi Sad danas u 21 čas, u okviru programa saradnje sa Domom kulture studentski grad (DKSG) iz Beograda, biće prikazan ciklus dokumentarnih filmova o klasičnom bioskopu.

Publika će biti u prilici da pogleda tri ostvarenja: "Moj svet put svetlosti" Andreja Aćina, "Metri života" Momira Matovića i "Kinooperater" Nikole Polića.

Klasičan bioskop kao kulturna navika, prostor, mesto kolektivnog sna, eskapistički vremeplov, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasigurno nestaje. Kako će sudbina bioskopa uticati na dalјi put savremenog filma, ostaje da se vidi. Ovaj ciklus dokumentarnih filmova je vrsta intimnog opraštanja sa bioskopom kroz autorsku vizuru reditelјa koji dele ovo mišlјenje i njegov nestanak smatraju velikim gubitkom za civilizaciju koja odavno proživlјava svoju dekadentnu fazu. Sa druge strane, to je omaž njegovim posetiocima, naivnim zalјublјenicima u treperavi paralelni svet, hodočasnicima zamračenih dvorana, navodi se u pozivu.

Više o filmovima koji će biti prikazani večeras može se pročitati ovde.

Brod Teatar nalazi se na Beogradskom keju, pored mosta Duga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.