Filipini: Autobus udario u betonsku ogradu, 15 mrtvih

Izvor: Blic, 04.Jul.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Autobus udario u betonsku ogradu, 15 mrtvih

Petnaest osoba je poginulo, a 48 povređeno u saobraćajnoj nesreći u Toledu na Filipinima, kada je autobus udario u betonsku ogradu jer su mu otkazale kočnice.

Kočnice su otkazale dok se vozilo spuštalo niz padinu u krivini, a vozač autobusa je udario u ogradu kako bi zaobišao grupu pešaka koja je stajala pored puta.

"Sve se dogodilo veoma brzo. Čuo se udarac, a zatim pozivi velikog broja ljudi u pomoć", izjavio je policijski zvaničnik Erson Digal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Većina putnika u autobusu bili su radnici koji su se vraćali s posla kući. Vozač autobusa, koji je u toj nesreći povređen, nakon medicinskog zbrinjavanja odveden je u policijsku stanicu na saslušanje.

U autobuskoj nesreći koja se u junu dogodila u blizini Toleda stradala je 21 osoba. Toledo je u provinciji Cebu, oko 560 kilometara jugoistočno od prestonice Manile.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.