Filadelfija, eksplozija u rafineriji čula se do Nju Džersija

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filadelfija, eksplozija u rafineriji čula se do Nju Džersija

Snažna ekspolozija dogodila se jutros u rafineriji nafte u Filadelfiji, nakon što je u postrojenju buknula vatra, a lokalni mediji javljaju da su se tresle kuće u krugu od nekoliko kilometara. Četvorica radnika su povređena.
Snimci pokazuju da je vatra progutala filadelfijsku rafineriju "Enerdži solušns" koja je proizvodila 335.000 barela dnevno, prenosi Rojters i podseća da je u ovoj rafineriji požar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbio i pre 11 dana.

Prema navodima Rojtersa, četvorica radnika su povređena. Pomoć im je pružena na licu mesta.
Lokalni ogranak En-Bi-Sija za Filadelfiju izvestio je da se eksplozija čula čak do Nju Džersija.
Zvaničnici kažu da je požar lokalizovan.

Iz Sekretarijata za javno zdravlje Filadelfije rečeno je da nema opasnosti po okolno stanovništvo.
Kako se dodaje, prve analize u rafineriji i susednim zajednicama pokakzali su da u vazduhu nema opasnih gasova poput ugljen-monoksida i vodonik-sulfida.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.