Fidel Kastro u javnosti prvi put posle tri meseca

Izvor: Studio B, 04.Jul.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidel Kastro u javnosti prvi put posle tri meseca

Bivši kubanski lider Fidel Kastro, u jednom od svojih retkih pojavljivanja u javnosti, posetio je 19 stručnjaka za pravljenje sira, sa kojima je u razgovoru proveo oko četiri sata, izvestili su kubanski mediji.

Mediji su objavili slike Kastra kako sedi u dvorani na panelu u organizaciji istraživačkog instituta u sklopu ministarstva za prehranbenu industriju. Kastro je nosio belu vetrovku, kockastu košulju i sive pantalone, preneo je Rojters.

Fotografije na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kastro deluje zdravstveno dobro, pojavile su se tri dana pošto je njegov brat i sadašnji predsednik Kube Raul Kastro, najavio zvanični sporazum sa SAD o obnovi diplomatskih veza dve države posle prekida od 54 godine.

Ovo je bilo prvo njegovo pojavljivanje u javnosti posle tri meseca, a prethodno se sastao sa studentima iz Venecuele, navela je britanska agencija.

Zbog problema sa zdravljem, napustio je funkciju, privremeno 2006, a definitivno 2008, i vlast predao mlađem bratu Raulu. Povremeno piše kolumnu za list "Granma" i prima zvaničnike u svom domu u Havani.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Fidel Kastro u javnosti prvi put posle tri meseca

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Bivši kubanski lider Fidel Kastro, u jednom od svojih retkih pojavljivanja u javnosti, izvan svog doma u Havani, posetio je 19 stručnjaka za pravljenje sira, sa kojima je u razgovoru proveo oko četiri sata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.