Fidel Kastro kritikuje Obamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidel Kastro kritikuje Obamu

HAVANA - Američkog predsednika Baraka Obamu "treba da je sramota" što je Kuba ponovo stavljena na listu država koje podržavaju terorizam, ocenio je bivši kubanski lider Fidel Kastro.

"Čoveka, čiji talenat niko ne spori, treba da je sramota od kulta laži te imperije", napisao je Kastro u članku naslovljenom "Kuba: Teroristička država?".

Kastro je ukazao na drugu listu terorističkih akcija Vašingtona protiv Kube tokom 50 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle pobede kubanske revolucije, među kojima su "stotine neuspelih planova za likvidaciju članova kubanskog rukovodstva", preneo je Itar-Tas s.

Kastro je optužio SAD da su donele na Kubu virus heromoralgične groznice, kao i meksičkog gripa, koji do tada nije genetski postojao na toj hemisferi, a američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA) za umešanost u napad na kubanski avion 1976. godine, kada su poginule 73 osobe.

Američki Stejt department objavio je 30. aprila izveštaj u kome je Kuba uvrštena u listu država koje podržavaju terorizam, pored Irana, Sirije i Sudana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.