Feđa Dimović: Da budemo narod dostojan svojih predaka

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2020, 08:50

Feđa Dimović: Da budemo narod dostojan svojih predaka

Gostujući na Internet litiji advokat i član rep sastava Beogradski sindikat Feđa Dimović ističe da je zabrana ulaska članovima Beogradskog sindikata u Crnu Goru i dalje na snazi, da se oni nalaze na listi sa ostalim srpskim intelektualcima i da nemaju još uvijek crno na bijelo potvrdu koliko će ta zabrana trajati.
„Mi smo uložili žalbu na ovu prvostepenu odluku da nam se zabrani ulazak 22.februara ove godine. MUP je odbio ovu žalbu tako da je sledeća pravna mogućnost da se uputi tužba Upravnom sudu Crne Gore, što ćemo iskoristiti sa namerom da se poništi to prvostepeno rešenje. S obzirom da smo mi tada krenuli na litiju smatramo da su tu ugrožena naša verska i nacionalna prava, tako da verujemo da ćemo dobiti na kraju zadovoljenje pred Upravnim sudom. Smešno je da u 21. veku nekom zabranite ulaz u državu zbog pesme kao što je „Sviće zora“ koja slavi hrišćanstvo i poziva na zajedništvo, tako da ne mogu da vidim šta tu može biti pretnja po nacionalnu bezbednost.“ kazao je Feđa Dimović. Kada bi napravili analizu političke situacije kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori mogli bi izvući zaključak da danas naš narod živi pod otvorenim diktatorskim režimima: „Kada bismo posmatrali spolja mogli bi vidjeti konture nekih ustanova ali sa ostalim postupcima koje vidimo gde se urušavaju te iste institucije koje služe kao fasada u okviru države i primenom represije protiv sopstvenih građana, kako kod nas ovde u Beogradu tako i u Crnoj Gori poslednjih godina, to onda jeste diktatura pogotovo kad uz sve to ide širenje straha, ucenjivanje, potkupljivanje, krađa izbora i ta konstantna sprega između države i mafije, onda to na kraju krajeva jeste neka vrsta diktature“, naglasio je naš sagovornik. Nedavno je osnovan Pokret za odbranu Kosova i Metohije koji čine intelektualci, akademici, oficiri i drugi ljudi okupljeni oko ideje za odbranu nacionalnog interesa i državnog integriteta Srbije, kao i očuvanje duhovnog identiteta koji je definisan kroz Kosovski zavet, a koji bi nestao kroz bilo koji način da Srbija prizna secesiju svoje južne pokrajine: „Mi se danas borimo za opstanak. Ono što se dešava kroz litije u Crnoj Gori i dugi niz godina na Kosovu i Metohiji to je zapravo odbrana srpskog kulturnog i nacionalnog identiteta i duhovnosti koja je pre svega okupljena oko naše Crkve a mislim da su naši neprijatelji svesni toga jer je Crkva kroz vekove okupljala naš narod i borila se da on opstane. Odatle taj udar na Crkvu i mislim da je ovo što se danas dešava u Crnoj Gori zapravo „probni balon“ za ono što bi se eventualno primenilo na Kosovu i Metohiji. Mislim da se dosta radi na tome da se Srpski narod prikaže kao narod koji je spreman da služi i koji je pognuo glavu. Mi smo narod koji voli slobodu i koji je pravdoljubiv i mislim da ćemo biti dostojni Njegoševih reči: Neka bude borba neprestana“, ističe Dimović. Na kraju razgovora Feđa Dimović je istakao nadu da će uskoro Beogradski sindikat opet doći u Crnu Goru da proslave zajedno pobjedu sa svojim narodom: „Poručio bih narodu da dobro razmisli ko je taj ko otima svetinje i vrši represiju, ko brani jedinstvo a ko uvodi podele i mržnju u društvu i ne preostaje mi ništa drugo nego da na kraju kažem: neka padne malo da osvježi.“ Rade Dulović, Mitropolija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.