Federika Mogerini ima novi posao

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federika Mogerini ima novi posao

Njujork -- Generalni sekretar UN imenovao je osam članova novoformiranog Visokog panela za pitanja interno raseljenih.

U tom timu kopredsedavajuća je bivša visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, saopštile su Ujedinjene nacije.

Drugi kopredsedavajući tog tela je Donald Kaberuka, bivši predsednik Afričke razvojne banke i aktuelni predsedavajući Odbora Globalnog fonda za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdatom juče.

Visoki panel će sarađivati s vladama, međunarodnim organizacijama, civlinim društvom i privatnim sektorom.

Mogerinijeva je na Tviteru napisala da se raduje kopredsedavanju panelu koji se bavi pitanjem raseljenih i izrazila nadu da će doprineti rešavanju jednog od "najdramatičnijih izazova našeg vremena".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.