Izvor: Blic, 13.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federerova osveta!

Federerova osveta!

Rože Federer nije dozvolio sebi da izgubi dva puta od Davida Nalbandijana na Mastersu u Šangaju. Prošle godine u dramatičnom finalu, Argentinac je imao jače nerve kada je pobedio u pravom trileru, a juče na startu velikog takmičenja, Švajcarac mu se u potpunosti revanširao pobedom od 3:6, 6:1, 6:1.

Tako je svetski broj 1 započeo borbe u 'crvenoj grupi'. Na početku, Nalbandijan je delovao moćno, pogađao je uglove terena sa osnovne linije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvi set je osvojio sa 6:3, što je bio signal Federeru da promeni nešto u svojoj igri.

- Morao sam da ga nateram da počne da greši. To nije radio na početku. Pre nekoliko godina u takvim situacijama ne bih znao šta treba da radim. Iskustvo mi je pomoglo da ostanem miran i da na kraju pobedim - rekao je Federer.

Rože je pokušavao da izvuče Argentinca na mrežu, menjao je ritam igre, što Nalbandijanu nije odgovaralo, pa je u nastavku osvojio svega dva gema u dva seta!

- Federer ima bukvalno sve udarce. U stvari, on može da odigra čudesne udarce iz bilo koje pozicije, i zato ga je nemoguće pobediti - smatra sedmi nosilac na Mastersu.

U drugom duelu iste grupe bilo je mnogo više uzbuđenja. Endi Rodik je sa 6:4, 6:7, 6:1 uspeo da savlada Ivana Ljubičića iz Hrvatske. Amerikanac je servirao 20 asova, ali je ključ bilo to što je Ljubičić napravio 35 neiznuđenih grešaka.

Danas bi u takmičenju dublova na teren trebalo da izađu i Nenad Zimonjić i Fabris Santoro koji će igrati protiv Danijela Nestora i Marka Noulsa. Juče je takmičenje počelo iznenađenjem, pošto su prvi nosioci, Amerikanci braća Bob i Majk Brajen, poraženi od Erliha i Rama sa 2:1 u setovima.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.