Fabrika za smeće biće nazvana po Džordžu Bušu?

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika za smeće biće nazvana po Džordžu Bušu?

Grupa građana iz San Franciska želi da oda ironično priznanje predsedniku SAD Džordžu Bušu, kada on bude napustio kabinet u novembru 2009. godine, tako što bi fabrika za smeće nosila njegovo ime, prenosi BBC.

Grupa, koja sebe naziva Predsednički memorijalni komitet San Franciska, želi da se o ovome glasa na novembarskim izborima.

"Važno je da se sećamo naših lidera u pravom istorijskom kontekstu”, izjavio je organizator peticije Brajan Mekonel. Republikanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partija smatra da taj plan "smrdi”, kao i da će se boriti protiv njega.

Grupa je podnela više od 12.000 potpisa u Odeljenje za izbore San Franciska. Ukoliko se utvrdi da je najmanje 7.168 potpisa validno, pitanje da li će naziv Fabrike za kontrolu zagađenja vode "Oceanside” biti promenjen, biće dodato na glasačke listiće u novembru.

”Kada je u pitanju predsednik Buš, mi mislimo da ćemo čistiti suštinski nered u narednih 10 ili 20 godina, izjavio je Mekonel”.

"Posao fabrike je da počisti nered, i mislimo da je ovo odgovarajuće priznanje”, dodao je on.

Jedan od kalifornijskih republikanaca Patrik Dorinson rekao je da je taj plan "užasna ideja”.

"Zbog takvih stvari se grad San Francisko smatra ćaknutim”, rekao je bivši portparol kalifornijske Republikanske partije za AP. "Sramota me je što sam iz San Franciska ako je ovo za šta ljudi ovde koriste svoje slobodno vreme”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.