FSC: Svetska premijera filma Oaza na Venecijanskom filmskom festivalu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2020, 23:52

FSC: Svetska premijera filma 'Oaza' na Venecijanskom filmskom festivalu

Novi film Ivana Ikića "Oaza" imaće svetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, u okviru "Dana autora", saopštio je danas Filmski festival Srbije (FSC).

Kako se navodi, to je drugi srpski film koji će tokom 2020. godine imati svoju premijeru na jednom festivalu A kategorije, pored filma "Otac" Srdana Golubovića.

Dodaje se da je oba filma podržao Filmski centar Srbije.

Ikić je izjavio za FSC da će Venecija biti prvi festival koji će se fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << održati pred publikom i koji treba svetsku kinematografiju da probudi iz "kliničke smrti" nastale usled pandemije koronavirusa.

"Kada sam saznao da će film biti uvršten u zvanični program 'Dani autora' Venecijanskog filmskog festivala, osetio sam veliko rasterećenje, nakon svih ovih meseci strašne neizvesnosti, da li će film uopšte biti prikazan u bliskoj budućnosti. Na kraju, film je pronašao svoj put brže od svih mojih strepnji i nadanja", naveo je Ikić.

Film "Oaza" je koprodukcija Srbije, Holandije, Slovenije, BiH i Francuske.

Producenti filma su Sense Production iz Beograda, Marija Stojanović i Milan Stojanović, dok su koproducenti Kepler Film iz Amsterdama, Tramal Films iz Ljubljane, SČA Pro.ba iz Sarajeva i Les Flms D’Antoine iz Pariza.

Projekat su podržali Filmski centar Srbije, Holandski filmski fond, Slovenački filmski centar i Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa (potprogram MEDIA) ipanevropski koprodukcioni fond Eurimages.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.