Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILMSKO BEKSTVO Naoružani uleteli u zatvor i oslobodili svog vođu i još 50 ljudi

Pristalice vodje jedne hrišćanske sekte u Kongu napale su danas zatvor u Kinšasi i oslobodile svog lidera i još oko 50 osudjenika, saopštili su zvaničnici vlade.

#bbc DR Congo jail-break: Bundu dia Kongo leader escapes: A self-styled prophet campaigning… https://t.co/GbGRcTjR5L

U pitanju su pristalice Nea Muande Nsemija, samoproklamovanog proroka i lidera pokreta "Bundu dia Kongo", koji je u uhapšen u martu posle niza sukoba njegovih pristalica i policije u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bilo žrtava.

Pozivajući se na svedoke, agencija Rojters prenosi da se iz pravca zatvora "Makala" čula pucnjava oko četiri sata posle ponoći.

Takodje tvrde da su na ulicama videli osudjenike u plavim košuljama sa žutim kragnama.

Ministar pravde Aleksis Tambve je za lokalni radio rekao da, sem Nsemija, ostali "važniji osudjenici" nisu uspeli da pobegnu.

Nsemi, koji se zalaže za oživljavanje kraljevine, izuzetno je popularan u jugozapadnom delu Konga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.