FCS odobrio osam miliona za film Meso Saše Hajdukovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FCS odobrio osam miliona za film "Meso" Saše Hajdukovića

UO Filmskog centra Srbije odlučio je da sa osam miliona dinara podrži projekat "Meso" reditelja Saše Hajdukovića, a u produkciji banjalučke "Bosonoge".

FCS je takvu odluku doneo na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2017, a u kategoriji: Sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija, uz obrazlozenje da je scenarista filma Nikola Pejaković uspeo da pronađe istinski dramsko u banjalučkoj svakodnevnici i pretoči u univerzalan scenario.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Veoma autentična priča. Ova tema korespondira sa širokim svetskim auditorijumom, jer baveći se moralnim i duhovnim posrnućem svojih likova u Banjaluci, on saopštava posrnuće čovekovo, moralnu trulež čovečanstva 21. veka. Od reditelja i njegovog izbora kako će da snimi ovaj film zavisi da li će uspeti da korespondira sa najširim auditorijumom", navedeno je u saopštenju FCS.

Reditelj Saša Hajduković vidi ovu odluku kao nagradu za sve što je cela ekipa uložila u stvaranje projekta "Meso".

"Ceo projekat čine serija od devet epizoda i dugometražni film. Činjenica da smo prepoznati od strane Filmskog centra Srbije i stručnjaka koji u njihovom Upravnom odboru sede, govori u prilog tome da imamo odličan proizvod i sigurno ćemo taj potencijal i iskoristiti u periodu koji je pred nama", rekao je Hajduković.

Film, koji je trenutno u postprodukciji okupio je sjajnu glumačku ekipu koja je vrlo uspešno prenela emociju, ali i pokazala kvalitet domaćih glumaca.

Osim Pejakovića, koji osim što je pisac scenarija i glumi u filmu, uloge tumače, Igor Đorđević, Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović i drugi.

Premijera se očekuje krajem godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.