Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski sud: Slovačka i Mađarska neće biti izuzete iz kvota za izbeglice

Evropski sud pravde "u potpunosti je odbacio" zahteve Mađarske i Slovačke da budu izuzete iz programa EU o razmeštanju izbeglica.

Zahtevi Slovačke i Mađarske u potpunosti su odbačeni, navodi se u današnjem saopštenju Suda.

Zemlje EU saglasile su se u septembru 2015. sa planom o razmeštanju izbeglica koje su stigle do Grčke i Italije po ostalim zemljama EU, ali je do sada razmešteno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samo oko 24.000 ljiudi.

Taj plan koji previđa kvote za svaku zemlju smatra se ključnim delom migracione politike EU.

Mađarska i Poljska su glasale protiv plana i odbile da učestvuju u njemu, dok je Slovačka do sada primila samo nekolicinu izbeglica iz Grčke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski sud: Slovačka i Mađarska moraju da prime migrante

Izvor: B92, 06.Sep.2017

Luksembug -- Evropski sud pravde "u potpunosti je odbacio" zahteve Mađarske i Slovačke da budu izuzete iz programa EU o razmeštanju izbeglica...Zahtevi Slovačke i Mađarske u potpunosti su odbačeni, navodi se u današnjem saopštenju Suda...Zemlje EU saglasile su se u septembru 2015. sa planom o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.