Evropski pokret u Srbiji: Pandemija marginalizovala borbu za prava žena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2021, 19:45

Evropski pokret u Srbiji: Pandemija marginalizovala borbu za prava žena

Kriza izazvana pandemijom COVID-19 ne utiče jednako na ekonomski i lični položaj žena i muškaraca i ukazuje na sistemske propuste u kreiranju adekvatnih uslova za podršku ženama kao opšte marginalizovanoj grupi, ocenio je 8. marta nevladin Evropski pokret u Srbiji povodom Međunarodnog dana žena. Žensko lice pandemije "Višestruko marginalizovane žene su žrtve nasilja, žene sa invaliditetom, iz ruralnih sredina, pripadnice LGBT populacije i Romkinje", naveo je Evropski pokret i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Evropski pokret u Srbiji: Kriza izazvana pandemijom marginalizovala borbu za prava i položaj žena

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2021

Kriza izazvana pandemijom kovida-19 ne utiče jednako na ekonomski i lični položaj žena i muškaraca i ukazuje na sistemske propuste u kreiranju adekvatnih uslova za podršku ženama kao opšte marginalizovanoj grupi, ocenio je danas Evropski pokret u Srbiji povodom Medjunarodnog dana žena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.