Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2020, 18:34

Evropska komesarka za istraživanje i inovacije zaražena koronavirusom

Evropska komesarka za istraživanje i inovacije Marija Gabrijel izjavila je danas da je zaražena koronavirusa i ona je prva evropska visoka zvaničnica inficirana tim virusom.

Komesarka je u ponedeljak rekla da ide u karantin pošto je član njenog tima zaražen.

"U ponedeljak je test na koronavirus bio negativan, ali je drugi test pozitivan. Ja sam u izolaciji od ponedeljka i ostajem u svom domu, u skladu sa merama koje su na snazi. Ostanite zdravi i čuvajte se", navela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je komesarka na Titeru.

Brisel, gde se nalazi sedište EK, jedan je od gradova u Evropi koji je najviše pogođen korona virusom, zajedno sa Parizom i Madridom.

Predsednica EK Ursula fon der Lajen (Von der Leyen) kratko je bila u karantinu posle sastanka na kojem je bila jedna zaražena osoba. Ursula fon der Lajen nije inficirana virusom.

Predsednik Evropske komisije Šarl Mišel (Ćarles Mićel) bio je u jednonedeljnom karantinu u septembru pošto je jedna osoba u njegovom okruženju bila zaražena. Njegova izolacija je dovela do odlaganja samita EU, koji je, umesto 24. i 25. septembra, održan 1. i 2. oktobra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Evropska komesarka za istraživanje i inovacije zaražena korona virusom

Izvor: Danas, 10.Okt.2020

Evropska komesarka za istraživanje i inovacije Marija Gabrijel izjavila je danas da je zaražena korona virusa i ona je prva evropska visoka zvaničnica inficirana tim virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.