Evroposlanik: EU da uvede kontramere koje će SAD dobro osetiti

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroposlanik: EU da uvede kontramere koje će SAD dobro osetiti

Zvaničnik Evropskog parlamenta rekao je danas da bi Evropska unija trebalo da usvoji mere za uvoz američke robe koje bi SAD "zaista osetile" ukoliko predsednik Donald Tramp ostvari pretnje i podigne takse na uvoz čelika i automobila u SAD.

Predsednik Odbora Evropskog parlamenta za međunarodnu trgovinu Bernd Lange rekao je da EU ne mora u cent da uvede iste kontratakse kao SAD ali treba pažljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ih usmeri na američki izvoz, kao u slučaju soje i kukuruza.

Lange, predstavnik nemačkih Socijaldemokrata u evropskom parlamentu, rekao je za javni radio RBB-Inforadio danas da bi Evropljani trebalo da usvoje mere koje će pogoditi SAD tamo gde boli.

On je izrazio nadu da će "razumni" glasovi u SAD sprečiti Trampa od uvođenja  taksi na uvoz.

Posle objave Vašingtona da će uskoro uvesti takse od 25 odsto za uvoz čelika i 10 odsto za aluminijum EU je u petak objavila da priprema mere recipročne američkim, i pomenula motocikle Harli-Dejvidson, viski burbon i farmerke Livajs (Levi's).

Tramp je posle toga najavio da bi mogao da uvede takse i na uvoz automobila iz Evrope ukoliko EU sprovede svoju pretnju o kontramerama.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dizanje taksi na 25 % trese svet: Osveta, ne u cent

Izvor: B92, 06.Mar.2018

Berlin -- Zvaničnik Evropskog parlamenta rekao je da bi Evropska unija trebalo da usvoji mere za uvoz američke robe koje bi SAD "zaista osetile"...Kontramere su neophodne ukoliko predsednik Donald Tramp ostvari pretnje i podigne takse na uvoz čelika i automobila u SAD...Predsednik Odbora Evropskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.