Evropol: Očekuju se mnogi veći sajber napadi!

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropol: Očekuju se mnogi veći sajber napadi!

Portparol Evropola Jan Op Gen Ort izjavio je danas da je moguće da je broj žrtava sajber napada zapravo mnogo veći.

Svet u panici! Majkrosoft ažurira bezbednost posle masovnih sajber napada!

Gen Ort navodi da je glavni izazov neverovatna brzina kojom se virus širi, ali je dodao da je za sada, malo ko platio otkup.

Nije kraj: "Ovo je mačji kašalj, to još nije ozbiljno! Naredni napadi će biti mnogo gori!"

Sajber napadi širom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sveta pogodili su više od 200.000 korisnika u više od 150 zemalja, saopštio je danas izvršni direktor Evropola Rob Vejnvrajt.

"Nikada nismo videli ništa slično. Poslednje brojke pokazuju da je više od 200.000 korisnika pogođeno u najmanje 150 zemalja. Mnoge od tih žrtava su poslovnice, uključujući i velike korporacije", rekao je Vejnvrajt za britansku televiziju Aj-Ti-Vi (ITV), prenosi AFP.

Iz ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala za BKTVNews napominju da bi građani trebalo da vode računa kako bi sprečili ovu vrstu računarskog napada. Evo šta treba da radite!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.