Evropa rizikuje propast poput Rimskog carstva

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evropa rizikuje propast poput Rimskog carstva"

Evropa rizikuje da zbog izbeglica propadne poput Rimskog carstva, upozorio je holandski premijer Mark Rute, piše britanski dnevnik "Fajnenšel tajms".

- Prvi korak je biti siguran da su granice pod kontrolom. Kao što svi znamo iz primera Rimskog carstva, velike imperije propadaju ako im granice nisu zaštićene - rekao je Rute.

Holandski premijer je naglasio da je neophodno prvo sprečiti priliv migranata koji dolaze u Evropu, jer se to više ne može nastaviti trenutnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tempom.

Rute je govorio pred manjom grupom novinara pozvanom da putuje iz Brisela u njegovu kancelariju u Hagu, pošto se Holandija priprema da 1. januara preuzme evropsko predsedništvo.

Holandska Vlada je izbegličku krizu navela kao jedan od prioriteta tokom šestomesečnog predsedavanja.

Od početka godine, u Evropu je stiglo oko 850.000 ljudi, a više od polovine stiglo je na obale Grčke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.