Evropa bi da okonča rat sankcijama

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa bi da okonča rat sankcijama

Sergej Utkin iz Centra za političke analize smatra da sankcije ometaju saradnju evropskih i ruskih partnera. Zato predstavnici evropskih - recimo, nemačkih biznis krugova - lobiraju za ukidanje sankcija Rusiji.

Takođe, preusmeravanje isporuka u druge zemlje zahteva dodatne troškove. Sankcioni rat je nezdravo stanje u ekonomiji, svi bi da ga okončaju.

Očigledno je da je sada za EU važno pre svega poštovanje sporazuma iz Minska, a ne status Krima.

Što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se Ugovora iz Minska tiče, njegova implementacija polako ide, mada sporije nego što se očekivalo.

Ukoliko sve strane budu uspele da obezbede prekid vatre i raspisivanje lokalnih izbora (u Donbasu), perspektiva ukidanja sankcija biće realna.

Većina zemalja-članica EU su protiv jačanja sankcija jer ne žele da nanesu dodatnu štetu sebi. Interesantno je da najoštriji politički stav protiv ukidanja sankcija imaju pre svega države koje su njima pogođene, a to su Poljska i baltičke zemlje.

One zemlje koje se zalažu za ukidanje sankcija rade to pre svega kako bi se obnovili dobri odnosi sa Rusijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Svi bi da okončaju rat sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 08.Sep.2015, 10:06

08.09.2015. -..Sergej Utkin iz Centra za političke analize smatra da sankcije ometaju saradnju evropskih i ruskih partnera. Zato predstavnici evropskih — recimo, nemačkih biznis krugova — lobiraju za ukidanje sankcija Rusiji...Takođe, preusmeravanje isporuka u druge zemlje zahteva dodatne troškove...Sankcioni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.