Evo šta se kuvalo u Bakingemskoj palati

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta se "kuvalo" u Bakingemskoj palati

Britanski princ Filip, 95-godišnji suprug kraljice Elizabete Druge, ove jeseni će se trajno povući iz javnih aktivnosti, saopštila je danas Bakingemska palata.

Odluka, prema kojoj će princ Filip do avgusta učestvovati u javnim aktivnostima, doneta je uz punu podršku kraljice, napominje se u saopštenju, prenosi AFP.

Bakingemska palata ističe da će kraljica i dalje učestvovati u kompletnom programu javnih aktivnosti, dok će princ Filip nastaviti da vodi mnogobrojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobrotvorne organizacije, navodi AP.

- Princ Filip, nakon povlačenja, neće prihvatati nove pozive za posete i događaje, mada može s vremena na vreme da odluči da prisustvuje nekom javnom događaju - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Kako je Palata precizirala, princ Filip je predsednik ili član više od 780 organizacija i ostaće sa njima povezan, mada neće imati aktivnu ulogu u smislu učešća u aktivnostima.

Princ Filip, vojvoda od Edinburga, koji u junu puni 96 godina, u prošlosti je imao srčane probleme, ali je bio prilično aktivan u javnom životu.

Kraljevska palata danas nije objavila nikakve nove detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

Ranije danas, dobro obavešten neimenovani izvor rekao je Rojtersu da nema razloga za zabrinutost za zdravlje britanske kraljice Elizabete ili njenog supruga nakon što je celokupno visoko kraljevsko osoblje pozvano na jutrošnji sastanak u Bakingemskoj palati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otkriven razlog uzbune u Bakingemskoj palati: Princ Filip više neće obavljati kraljevske dužnosti (FOTO)

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2017

Princ Filip (95), suprug kraljice Elizabete trajno se povlači iz obavljanja svih kraljevskih dužnosti i javnih aktivnosti, rečeno je danas na hitnom sastanku u Bakingemskoj palati...Tako je razrešena drama o kojoj su jutros izveštavali svi svetski mediji. Kao što je i BKTVNews pisao, jutros je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.