Eva Kopač ne podnosi ostavku

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eva Kopač ne podnosi ostavku

Poljska premijerka Eva Kopač odbacila je pozive opozicije da podnese ostavku usled skandala u vezi sa prisluškivanjem.

Kopač će tokom naredne sedmice imenovati nova četiri ministra kao zamenu za one koji su sredinom sedmice podneli ostavke.

Ministri su u tajnosti snimani tokom privatnih sastanaka u restoranima tokom 2013. i 2014. godine. Javnost je bila šokirana njihovim stavovima i prljavim rečima.

Skandal je ove sedmice ponovo dospeo u žižu javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer su objavljeni tajni dokumenti iz istrage o prisluškivanju, samo nekoliko meseci pre održavanja opštih izbora u Poljskoj.

Opoziciona stranka Partija za pravo i pravdu, čiji je kandidat Andžej Duda pobedio na nedavnim predsedničkim izborima, sugerisala je da bi Kopač i Vlada trebalo da podnesu ostavku, a da do parlamentarnih izbora zemlju vodi vlada u tehničkom mandatu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.