Eskobarov sin: Pablo je dao hiljade besplatnih stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskobarov sin: Pablo je dao hiljade besplatnih stanova

Huan Pablo Eskobar, sin, prema nekima, najvećeg svetskog narko-bosa, izjavio je da njegov otac Pablo Eskobar zvanično nije trgovao ni sa kim iz bivše Jugoslavije i da je drogom najviše snabdevao zapadna tržišta.

Huan Pablo Eskobar je za "Večernje novosti" kazao da ne zna da li je njegov otac bio u kontaktu sa nekim narko-klanom na Balkanu.

Prema njegovim rečima, preko društvenih mreža javljaju mu se mnogi ljudi iz Srbije čiji identitet ne želi da otkrije jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "pokazuju veliko poštovanje prema njegovoj porodici".

Huan Pablo Eskobar je javnosti poznat zahvaljujući knjizi koja je nedavno objavljena i u Srbiji, i u kojoj je iskreno govorio o životu svog oca, vođe najmoćnijeg narko-kartela svih vremena koji je kontrolisao 80 odsto trgovine kokainom u svetu.

"Knjigom sam želeo da žrtvama mog oca vratim pravo na istinu. Ona je moj početak odštete njima, a ne odbrana ili opravdanje za nasilje mog oca", kazao je Huan Pablo Eskobar.

Kako je naveo, priča o životu njegovog oca Pabla Eskobara nije romansirana biografija "kralja kokaina" već dokumentovana i istinita priča.

"Nismo mi živeli fikciju, već stvaran život", kazao je Huan Pablo Eskobar i dodao da sirotinja u Kolumbiji i širom sveta pamti njegovog oca kao čoveka koji im je pomagao i dao hiljade besplatnih stanova.

Prema zvaničnoj verziji Pablo Eskobar ubijen je 2. decembra 1993. godine u obračunu sa policijom, ali i dalje nije isključena mogućnost da je izvršio samoubistvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.