Erupcija vulkana Vuk na Galapagosu, prvi put posle 33 godine

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erupcija vulkana Vuk na Galapagosu, prvi put posle 33 godine

Vulkan na jednom od ostrva Galapagosa je eruptirao, prvi put posle 33 godine, čime postaje pretnja za krhki ekosistem tih ostrva na Tihom okeanu, saopštile su vlasti Ekvadora.

Uprava nacionalnog parka Galapagosa u Ekvadoru saopštila je da je vulkan Vuk počeo da ispušta pepeo i lavu.

Vulkan se nalazi na ostrvu Izabela, najvećem ostrvu arhipelaga. Vlasti su navele da ne postoji opasnost po stanovništvo koje je udaljeno oko 115 kilometara.

Vlasti su dodale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da za sada nema opasnosti ni za populaciju iguana koje žive na tom delu ostrva.

Galapagos je grupa od 14 većih vulkanskih ostrva i brojnih manjih ostrva i stena u Tihom okeanu na oko 1.000 kilometara od obale Južne Amerike.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Probudio se vulkan, ugrožen Galapagos

Izvor: Mondo, 25.Maj.2015

Vulkan na jednom od ostrva Galapagosa krenuo je u erupciju, prvi put posle 33 godine, čime postaje pretnja za krhki ekosistem tih ostrva na Tihom okeanu...Foto: FoNet/AP..Uprava nacionalnog parka Galapagosa u Ekvadoru saopštila je da je vulkan zvani Vuk počeo da ispušta pepeo i lavu...Vulkan se nalazi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.