Erdogana napustio ključni čovek!

Izvor: Mondo, 08.Jul.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogana napustio ključni čovek!

Bivši zamenik turskog premijera Ali Babačan napustio je vladajuću stranku Partiju pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i najavio osnivanje rivalske političke partije.

Foto: AP Photo/Emrah Gurel/Tanjug

  Babačan je, konstatuje AP, tim potezom nagovestio namere da formira rivalsku političku partiju.

U obrazloženju Babačan, koji je bio i ministar privrede i spoljnih poslova, naveo je da napušta stranku zbog dubokih neslaganja oko "principa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vrednosti i ideja".

Prema AP spekulisalo se da Babačan planira da osnuje partiju zajedno sa bivšim predsednikom Abdulahom Gulom i drugima koji su nezadovoljni Erdoganovom vladavinom.

SREĆU KVARI: Erdogan najurio guvernera Centalne banke

Navodno i bivši turski premijer Ahmet Davutoglu namerava da osnuje stranku.

"Potreba da se pokrene novi napor za sadašnjost i budućnost Turske postala je neizbežna", poručio je Babačan.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duboka neslaganja u turskoj vladajućoj stranci: Erdogana NAPUŠTA KLJUČNI ČOVEK

Izvor: Blic, 08.Jul.2019

Bivši zamenik turskog premijera i jedan od ključnih ličnosti u vladajućoj Partiji pravde i razvoja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, napustio je stranku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.