Izvor: RTS, 23.Okt.2021, 16:37

Erdogan proteruje ambasadore SAD, Francuske, Nemačke...

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio je da se 10 ambasadora proglase "personama non grata" zbog pozivanja na oslobađanje biznismena i filantropa Osmana Kavale.
Redžep Tajip Erdogan izjavio je, u obraćanju u gradu Eskišehir, da je naredio ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora - uključujući one iz SAD, Nemačke i Francuske - proglasi "personama non grata" zbog pozivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na oslobađanje biznismena i filantropa Osmana Kavale.

Ambasadori Kanade, Danske, Francuske, Nemačke, Holandije, Norveške, Švedske, Finske, Novog Zelanda i Sjedinjenih Američkih Država pozvali su u zajedničkom saopštenju 18. oktobra da se hitno reši slučaj Kavale.
Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je u utorak ambasadore zbog, kako je saopšteno, "neodgovorne" izjave.
Biznismen i filantrop Osman Kavala je u zatvoru od kraja 2017. godine. Optužen je za finansiranje protesta i učešće u neuspelom puču.
Prošle godine je oslobođen optužbi za proteste, ali je presuda preinačena ove godine i spojena sa optužbama u drugom slučaju vezanom za pokušaj puča. 
Osman Kavala je odbacio optužbe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan dao nalog: Deset zapadnih ambasadora pod hitno proglasiti za "persone non grata"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2021

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da 10 ambasadora iz zapadnih zemalja proglasi "personama non grata", zbog pozivanja na oslobođenje filantropa Osmana Kavale...Kavala je u zatvoru od kraja 2017. godine, a optužen je da je finansirao proteste 2013. i učestvovao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Turska proteruje desetoro zapadnih diplomata

Izvor: VOA, 23.Okt.2021

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je naložio ministarstvu spoljnih poslova da deset ambasadora zapadnih zemalja proglasi za "personae non gratae", zbog poziva na oslobađanje filantropa Osmana Kavale.  Kavala je u zatvoru već četiri godine, optužen za finansiranje nacionalnih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.