Erdogan preti zatvaranjem baze gde SAD drže atomsko oružje

Izvor: RTS, 15.Dec.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan preti zatvaranjem baze gde SAD drže atomsko oružje

Kao odgovor na pretnje sankcijama Vašingtona i rezoluciju Senata SAD kojom se masovno ubistvo Jermena pre više od jednog veka proglašava genocidom, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi Ankara mogla da zatvori bazu Indžirlik gde se nalaze američke nuklearne bojeve glave.
Senat je rezoluciju o Jermeniji usvojio u četvrtak, a već u petak tursko Ministarstvo spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozvalo je na razgovor američkog ambasadora u Ankari povodom te odluke.

Erdogan je za televiziju Haber rekao da ukoliko bude nepohodno, Turska bi mogla da zatvori vojnu vazduhoplovnu bazu Indžirlik.
"Imamo pravo na to", dodao je Erdogan.
Prema njegovim rečima, Turska bi mogla da zatvori i radarski centar Kurečik.
"Ukoliko budu pretili sankcijama, naravno da ćemo uzvratiti", poručio je Erdogan.
Erdogan je takođe naglasio da bi turski parlament mogao da izglasa rezoluciju o ubistvima domorodačkog stanovništva SAD tokom prošlih vekova i proglasi ih genocidom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska bi mogla zatvoriti bazu Indžirlik

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2019

ISTANBUL - Turska bi mogla da zatvori avio-bazu Indžirlik, u kojoj se nalaze američke nuklearne bojeve glave, kao odgovor na prijetnje sankcijama i na rezoluciju u američkom Senatu kojom se ubistva Jermena u Otomanskom carstvu priznaju kao genocid, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Erdogan preti zatvaranjem dve američke vojne baze u Turskoj

Izvor: VOA, 16.Dec.2019, 13:19

Turski predsednik Rečep Tajip Erdogan zapretio je u nedelju da će zatvoriti dve strateške vojne baze koje koriste Sjeidnjene Države u Turskoj, nakon što je Vašington upozorio Ankaru da će biti podvrgnuta sankcijama zbog kupovine ruskog oružja. "Ukoliko bude neophodno, možemo da zatvorimo Indžirlik...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.