Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 10:51

Erdogan na naslovnoj strani "Šarli ebdoa", turski zvaničnici besni

Visoki turski zvaničnici osudili su karikaturu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u francuskom satiričnom listu "Šarli ebdo". Ocenili su da se time šire "kulturni rasizam i mržnja".
Turski bes zbog karikature dolio je ulje na vatru na sukob između Turske i Francuske zbog karikatura proroka Muhameda koji je izbio nakon što je odrubljena glava profesoru koji je studentima u Francuskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokazao karikature.

"Snažno osuđujemo objavu koja se tiče našeg predsednika u francuskom magazinu koji nema poštovanja ni za jednu religiju, svetinju i vrednost", rekao je portparol predsednika Ibrahim Kalin.
Karikatura na naslovnoj strani "Šarli ebdoa" pokazuje Erdogana koji sedi u beloj majici i donjem vešu. On drži piće u konzervi a kraj njega je žena koja nosi hidžab.
Turski predsednik je prethodno oštro kritikovao francuskog kolegu Emanuela Makrona, navodeći da mu je potrebna provera mentalnog zdravlja.
U ponedeljak je pozvao na bojkot francuskih proizvoda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Šarli Ebdo“ objavio karikaturu Erdogana

Izvor: Deutsche Welle, 28.Okt.2020

U sred sukoba oko slobode mišljenja između Francuske i Turske, časopis „Šarli Ebdo“ doliva ulje na vatru. Na naslovnoj strani aktuelnog izdanja objavljena je karikatura turskog predsednika Erdogana. U Ankari su besni.

Nastavak na Deutsche Welle...

"ON JE SATANISTA" Makron na meti muslimanskog sveta: Osvanula karikatura francuskog predsednika kao ĐAVOLA (FOTO)

Izvor: Blic, 28.Okt.2020

Na naslovnoj strani tvrdoornog iranskog lista bio je “demon Pariza“. Na ulicama Dake proglašen je liderom koji “obožava Satanu“. Ispred francuske ambasade spaljena je njegova fotografija zajedno sa francuskom zastavom. Bes prema francukom predsedniku Emanuelu Maronu polako rate već nedeljama,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.