Erdogan: Vašington ne može da ponudi uslove prodaje sistema „Patriot“, kao što su uslovi koje nudi Rusija

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Vašington ne može da ponudi uslove prodaje sistema „Patriot“, kao što su uslovi koje nudi Rusija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Vašington ne može da ponudi Ankari uslove prodaje protivraketnog sistema „Patriot“, kao što su oni uslovi koje nudi Rusija ugovorom o kupoprodaji protivvazdušnog sistema S-400.
„Predložili smo kupovinu sistema ’Patriot‘ od Amerike, ali nam oni nisu ponudili zadovoljavajuće uslove“, rekao je Erdogan. On je dodao da se ugovor sprovodi i da se isporuka S-400 očekuje u julu, navela je televizija „Haberturk“. Turski predsednik je rekao da je stav Vašingtona o turskoj kupovini S-400 „veoma loš i da im se to ne sviđa“. Vašington je u pokušaju da spreči kupovinu S-400 u ponedeljak objavio da zaustavlja isporuku Ankari opreme za razvoj aviona F-35.  
Pogledaj vesti o: Vašington,   Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.