Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 15:51

Erdogan: Turska nastavila rad na istraživanju energenata u Sredozemnom moru

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska nastavila rad na istraživanju nafte i gasa u istočnom delu Sredozemnog mora, jer tvrdi da Grčka nije održala svoja obećanja u vezi sa tim aktivnostima u regionu.
Erdogan je nakon što je učestvovao u molitvi u džamiji Aja Sofija novinarima rekao da je Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "ponovo započela istraživanje".

"Ne osećamo se obaveznima da razgovaramo sa onima koji nemaju prava u zonama pomorske nadležnosti", istakao je Erdogan aludirajući na Grčku.
Turski istraživački brod "Barbados Hajredin paša" poslat je u region da "izvrši svoje obaveze", objasnio je Erdogan.
Brod je u kiparske vode došao još krajem jula i i dalje se nalazi tamo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Erdoan: Sporazum Grčke i Egipta bezvredan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2020

Sporazum Grčke i Egipta o ekskluzivnoj ekonomskoj zoni u istočnom Sredozemlju je bezvredan i Turska će nastaviti da izvlači gas i naftu iz tog područja, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdoan. Egipat i Grčka su potpisale u četvrtak sporazum koji se utvrđuje njihova granica na moru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.