Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska će otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalima

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ova zemlja otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalimu, prenosi Rojters.

Nije, međutim, jasno kako će on izvesti taj potez imajuRedžep Tajip Erdogani u vidu da Izrael kontoliše ceo Jerusalim i grad naziva svojom prestonicom koja se ne može deliti, ocenjuje britanska agencija.

Rojters primećuje i da je Erdogan ovo saopštio nekoliko dana nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je na samitu muslimanskih lidera predvodio pozive svetu da Istočni Jerusalim priznaju kao prestonicu Palestine.

"Uz Božju volju, bliži se dan kada ćemo zvanično, uz Božju pomoć, otvoriti ambasadu tamo", kazao je Erdogan.

Navodi se i da je on u govoru ponovio oštre kritike odluke SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Arapski parlament, savetodavno telo Arapske lige, protekle nedelje je pozvao na održavanje vanrednog samita Arapske lige, na kojem bi se raspravljalo o toj odluci koju je americki predsednik Donald Tramp donheo 6. decembra.

Palestinči žele da prestonica njihove buduće države bude istočni Jerusalim, nad kojim je Izrael preuzeo kontrolu 1967. godine i kasnije ga pripojio, ali taj potez nije priznala međunarodna zajednica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ERDOGAN: Turska će otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalimu!

Izvor: Kurir, 17.Dec.2017

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će ova zemlja otvoriti ambasadu u Istočnom Jerusalimu, prenosi Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.