Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Sirijski pobunjenici preuzeli kontrolu nad Džarablusom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da su snage sirijskih pobunjenika, potpomognute turskom vojskom, preuzele kontrolu nad pograničnim gradom Džarablusom, jednim od uporišta džihadista Islamske države.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom ponovio da se protivi ostanku sirijskog predsednika Bašara el Asada na vlasti, ocenivši da u Siriji "neće biti moguće uspostaviti demokratiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa njim na čelu".

Erdogan je dodao da su pobunjenici preuzeli kontrolu nad "državnim institucijama" u gradu Džarablusu i prinudili džihadiste Islamske države na povlačenje.

Pročitajte još:

Bajden je naveo da SAD podržavaju ofanzivu Turske u Džarablusu i dodao da američke snage pružaju podršku iz vazduha turskoj vojsci.

- Snažno podržavamo ono što turska vojska čini u Siriji i smatramo da turske granice treba da budu isključivo pod kontrolom turskih vlasti - rekao je Bajden.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijski pobunjenici uz podršku Turske proterali džihadiste iz pograničnog mesta

Izvor: Blic, 25.Avg.2016

Nekoliko stotina sirijskih pobunjenika uz podršku turskih tenkova i avijacije preuzeli su danas kontrolu nad sirijskih pograničnim mestom Džarabulusom proteravši džihadiste iz Islamske države posle kratke i munjevite ofanzive..."Džarabulus je u potpunosti oslobođen", izjavio je Frans presu Ahmad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.