Izvor: RTS, 20.Sep.2022, 19:35

Erdogan: Moguć sveobuhvatan mir između Jermenije i Azerbejdžana

Turska veruje da je moguć sveobuhvatan mir između Jermenije i Azerbejdžana, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
"Verujemo da je moguće potpisati sveobuhvatni mirovni sporazum između dve zemlje što pre", rekao je Erdogan, govoreći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, preneo je Rojters.

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se prošle nedelje o prekidu vatre, čime je okončano dvodnevno nasilje povezano sa višedecenijskim sporom oko teritorije Nagorno-Karabaha.
U razmeni vatre je poginulo više od 170 vojnika, a postojala je i pretnja da se u sukob uvuku i Turska, ključni saveznik Azerbejdžana i Rusija, saveznik Jermenije.
U svom govoru, Erdogan je rekao i da će ponovno otvaranje saobraćajnih veza u regionu doprineti dobrobiti svih strana.
"Oni koji žele da pokažu moć u regionu, uprkos svom političkom i vojnom nivou koji nikada nije bio ekvivalentan našoj zemlji, prave budalu od sebe", dodao je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Moguć sveobuhvatan mir između Jermenije i Azerbejdžana

Izvor: RTS, 20.Sep.2022

Turska veruje da je moguć sveobuhvatan mir između Jermenije i Azerbejdžana, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u GS UN. . Redžep Tajip Erdogan je, govoreći u Generalnoj skupštini UN o sukobu Jermenije i Azerbejdžana, rekao da Ankara veruje da je moguće...

Nastavak na RTS...

Putin odustaje?

Izvor: B92, 21.Sep.2022, 07:13

Ruski predsednik Vladimir Putin odustaće od svojih "imperijalnih ambicija", koje prete da unište Ukrajinu i Rusiju...On će to učiniti samo ako bude prepoznao da ne može da pobedi u ratu, izjavio je u Njujorku nemački kancelar Olaf Šolc..."Iz tog razloga nećemo prihvatiti nikakav mir po diktatu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.