Izvor: Radio 021, 04.Jul.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija kolere u Južnom Sudanu, 29 mrtvih

Agencija UN za decu (UNICEF) saopštila je da je 29 osoba umrlo u Južnom Sudanu u novoj epidemiji kolere.

UNICEF je naveo da su do kraja juna od kolere obolele 484 osobe, kao i da broj zaraženih nastavlja da raste u Džubi, glavnom gradu Južnog Sudana. Deca do pet godina čine 13 odsto obolelih, naveo je UNICEF dodajući da su neophodni fondovi za finansiranje.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Južnom Sudanu je tokom prošle godine od kolere zaraženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od 6.000, a preminulo 167 osoba.

Kolera je veoma zarazna bolest koja dovodi do nagle, drastične dehidracije i smrti ako se ne ukaže lekarska pomoć.

Kolera je izbila u prenaseljenim bazama Ujedinjenih nacija u prestonici Džubi, gde je na desetine hiljada ljudi potražilo utočište tokom 18 meseci trajanja građanskog rata, rekao je novinarima ministar zdravlja Riek Gai Kok. Slučajevi zaraze zabeleženi su i u drugim delovima grada, dodao je ministar zdravlja.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.