Epidemija ebole, 164 osobe umrle

Izvor: B92, 27.Okt.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija ebole, 164 osobe umrle

U desetoj epidemiji ebole u Kongu koja ušla u drugu fazu umrle su 164 osobe, saopštili su danas zvaničnici zemlje.

"Ukupan broj smrtnih slučajeva je 164", saopštilo je Ministarstvo zdravlja Konga.

Vlasti su polovinom oktobra navele da je epidemija koja je izbila tokom leta, ušla u drugu fazu sa još nepoznatim razmerama.

Kongo je imao deset epidemija ebole od 1976. godine. U prethodnoj epidemiji na severoistoku Konga umrle su 33 osobe. Kraj te epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proglašen je krajem jula, a nedelju dana kasnije je izbila nova, deseta epidemija u drugom delu zemlje.

U velikoj epidemiji ebole 2013. godine u zapadnoj Africi umrlo je više od 11.300 ljudi, najviše u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji.

Ebola ili hemoragična groznica veoma je zarazno virusno oboljenje. Oboleli dobijaju groznicu praćenu bolovima u mišičima, naglim rastom temperature, glavoboljom i slabošću organizma, a ponekad i krvarenjem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U epidemiji ebole u Kongu 170 mrtvih

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2018, 22:25

Ministarstvo zdravlja Konga saopštilo je večeras da je od ebole u poslednja dva dana preminulo šest osoba i da je od početka epidemije registrovano 170 smrtnih slučajeva..."Ukupno 170 osoba je umrlo", navodi se u saopštenju ministarstva koje skoro svakodnevno daje izveštaje o stanju u Kongu...Vlasti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.