Izvor: RuskaRec.ru, 08.Avg.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energomaš ulaže 7 milijardi rubalja u pripremu proizvodnje motora za Sojuz-5

Preduzeće za proizvodnju motora „Energomaš” uložiće 7 milijardi rubalja (oko 98 miliona evra) u pripremu proizvodnje motora RD-171MV za novu raketu-nosač srednje klase „Sojuz-5”, saopštio je generalni direktor preduzeća Igor Arbuzov.
„Ukupan obim investicija će biti skoro 7 milijardi rubalja. Investicioni projekat treba da bude realizovan do kraja 2019. godine”, rekao je on za agenciju TASS.
Prema rečima generalnog direktora, rekonstrukcija preduzeća i priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << serijske proizvodnje novih motora počeće već ove godine.
Plutajući kosmodrom „Morski start“ modernizuje se radi lansiranja „Sojuza“
Ranije je Arbuzov saopštio da je potpisan investicioni sporazum sa gubernatorom Moskovske oblasti koji preduzeću omogućava da značajno smanji troškove što se tiče poreza na profit i poreza na imovinu, koji će nastati rekonstrukcijom preduzeća.
Prvi motor RD-171MV će biti isporučen „Roskosmosu” 2021. godine, a njegovo testiranje u sastavu rekete-nosača „Sojuz-5” treba da počne 2022. godine.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.