Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvador proterao još jednog američkog diplomatu

Ekvador je proterao prvog sekretara američke ambasade, zbog njegovog navodnog pokušaja da izabere lokalne policijske funkcionere, što je drugi put ovog meseca da ta južnoamerička zemlja uskraćuje gostoprimstvo američkim diplomatama.

"Objavljujemo da je gospodin Mark Salivan nepoželjna osoba i dajemo mu 48 sati da napusti zemlju", izjavio je novinarima ministar inostranih poslova Fander Falconi.

Predsednik Rafael Korea je 7. februara naredio još jednom američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diplomati da napusti Ekvador, zbog sličnih optužbi da je manipulisao pri imenovanju policajaca u okviru programa koji pomaže Amerika.

Od dolaska na vlast 2007. godine, levičar Korea je održavao dobre odnose sa SAD, najvažnijim trgovačkim partnerom svoje zemlje.

Ali, ovog meseca ekvadorski predsednik, koji se nalazi usred izborne kampanje, izjavio je da se neće povinovati pritisku SAD, kao i da će se suprotstaviti stranom uticaju, bez obzira na to da li on dolazi od vlada ili multinacionalnih kompanija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.