Izvor: B92, 12.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u Bagdadu

Bagdad, Sarajevo -- Najmanje osam osoba poginulo jutros u eksploziji kamiona-bombe na mostu preko Tigra u Bagdadu, eksplozija se dogodila i u parlamentu.

U eksploziji u iračkom parlamentu poginula su dva poslanika i ranjeno je najmanje deset ljudi, javile su agencije, pozivajući se na zvanične izvore. Eksplozija je odjeknula u restoranu parlamenta koji se nalazi u dobro zaštićenoj "zelenoj zoni" Bagdada, u vreme kada je većina poslanika bila na ručku.

Više ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranjeno i u eksploziji u restoranu iračkog parlamenta, koji se nalazi u dobro zaštićenoj "zelenoj zoni" Bagdada, javljaju agencije.

Zgrada iračkog parlamenta nalazi se u dobro zaštićenom kvartu Bagdada u koji su pobunjenici do sada teško ulazili zbog stroge kontrole na punktovima. U toj zoni se nalaze i zgrade iračke vlade, kao i američka ambasada.

AFP javlja da su telefonske linije u tom delu Bagdada u prekidu.

Bosanski demineri otputovali u Irak

Grupa od 36 deminera BiH otputovala je danas iz Sarajeva u šestomesečnu mirovnu misiju u Irak.

Pripadnici Pete rotacije jedinice za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava Oružanih snaga BiH će u bazi Divanija zameniti kolege iz četvrte rotacije, koji bi se trebalo da se u BiH vrate do 29. aprila.

Demineri koji putuju u Irak, prijavljuju se dobrovoljno za tu misiju, a biraju se po standardnim kriterijumima provere stručnih dokumenata, osposobljenosti, fizičkih sposobnosti i poznavanja jezika.

Odluku o slanju deminera u Irak donelo je Predsedništvo BiH u maju 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.