Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije plinskih boca srušile trospratnicu, 13 mrtvih

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a 24 je povređeno u seriji eksplozija plinskih boca koje su izazvale rušenje trospratnice u gradu Fesalabadu u pakistanskoj istočnoj provinciji Pendžabu, saopštili su policija i spasilačke ekipe.



Do eksplozije je došlo kada je jedan od zaposlenih kresnuo šibicu da bi zapalio cigaretu u prodavnici plina u momentu kada su drugi radnici punili plinske boce i izazvao seriju eksplozija koje su potom uzrokovale rušenje cele zgrade, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija Rojters.

Četvorica spasioca su povređena u naknadnim eksplozijama u magacinu plinare, a spasioci još uvek tragaju za onima koji se možda nalaze zatrpani pod ruševinama, jer je u zgradi pre eksplozije bilo preko 20 ljudi.

Broj žrtava se popeo na 13, uključujući i one koji su spaseni iz ruševina, a koji su kasnije preminuli u bolnici od posledica teških povreda, kazao je pakistanski policijski narednik Jusaf Malik.

Zgrada je potpuno uništena a nalazila se u prepunom poluposlovnom delu Fesalabada koji je udaljen 135 kilometara jugozapadno od provincijske prestonice Lahora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.